A jövő egyháza videósorozat

Német László – Együtt haladunk

Német László egyházálma

Német László érsek egyházálma egy befogadóbb, nyitottabb és aktívabb egyház megteremtése, amely képes válaszolni a mai kor kihívásaira, miközben hű marad Krisztus tanításaihoz. Különösen fontosnak tartja a szinodalitás elvét, amely Ferenc pápa egyházi reformjainak is központi eleme, ezért arra buzdít, hogy beszélgessünk sokat egymással, hallgassuk meg egymást, tiszteljük a másságot, és imádkozzunk együtt.

Német László házi feladata

Német László belgrádi érsek arra kér mindannyiunkat, hogy aktívan vegyünk részt az egyház életében és a szinódusi folyamatban, ezzel is elősegítve az egyház megújulását. Szorgalmazza, hogy tudatosabban vegyünk részt az egyházi eseményeken, és próbáljuk megérteni a szinodalitás lényegét, ezzel támogassuk Ferenc pápa egyházi reformjait.

Csiszár Klára – Az egyház támogat

Csiszár Klára egyházálma

Csiszár Klára egyházálma a keresztény közösségek megújulásáról szól, amelyben az emberek közötti kapcsolatokat és az Istennel való viszonyt helyezi előtérbe. Egy olyan közösséget képzel el, ahol az őszinte szeretet és támogatás uralkodik, és mindenki aktívan részt vesz a közösségi életben. A hangsúly a hiteles, személyes hiten és a közösség építésén van, amelyben mindenki megtalálja a helyét és szerepét.

Csiszár Klára házi feladata

Csiszár Klára, a linzi Katolikus Egyetem teológus-professzorának egyházálma a keresztény közösségek megújulásáról szól, amelyben az emberek közötti kapcsolatokat és az Istennel való viszonyt helyezi előtérbe. Egy olyan közösséget képzel el, ahol az őszinte szeretet és támogatás uralkodik, és mindenki aktívan részt vesz a közösségi életben.

Beer Miklós – Az egyház nyitott

Beer Miklós egyházálma

Beer Miklós egyházálma, hogy a jövő egyháza nyitottabb, befogadóbb és rugalmasabb legyen. Szerinte az egyháznak alkalmazkodnia kell a modern társadalomhoz, és nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a közösségépítésre. Szeretné, hogy az egyház ne csak a hagyományok őrzője legyen, hanem egy olyan hely, ahol az emberek megtapasztalhatják Isten szeretetét és megtalálhatják a lelki békét.

Beer Miklós házi feladata

Beer Miklós a Váci egyházmegye nyugalmazott püspöke arra kér mindannyiunkat, hogy képzeljük el mi is a jövő egyházát, és válaszoljunk arra, hogy, milyen változásokra van szükség. Hogyan tudunk mi is hozzájárulni az egyház megújulásához?