szinodális

Személyesen is átvehető a szinodális munkafüzet

Honlapunkról bárki szabadon letöltheti a katolikus egyház megújulását elősegítő kiadvány munkalapjait.

Megjelent a Megújul.hu szerkesztésében a „Formáljuk együtt a jövő egyházát!” című szinodális munkafüzet, amelyben 5 munkalap, 10 interjú, több tucat egyházálom mellett a szinodalitás hazai ismertségéről és fogadtatásáról szóló felmérésünk eredménye is helyet kapott.

A kötet akár csoportos, akár egyéni használatra is alkalmas, és

olyan témakörök átgondolását segítheti, mint az egyház előtt álló kihívások, a megőrzés és a megújítás összefüggése, az egyház arcának mélyebb megismerése, és saját egyházépítő küldetésünk tisztázása.

Az interjúkból a püspöki szinódus hazai és külföldi résztvevői, valamint ismert hívők, például Kovács András Péter gondolatait ismerhetjük meg a jövő egyházáról.

Az egyházálmok fejezetben a Megújul.hu felületére beérkezett személyes remények, reakciók válogatása szerepel, amelyek inspirációt adhatnak saját egyházálmunk megfogalmazásához.

szinodális

Személyenként egy példány szabadon elvihető

A nyomtatott munkafüzetből bárki díjmentesen igényelhet egy példányt – a készlet erejéig – ide kattintva, elektronikus levélben, postacíme megadásával, de személyesen is átvehető – ugyancsak személyenként egy példány – Budapest szívében, az S4 Közösségi és Kulturális Központban (V. kerület, Semmelweis u. 4.). A helyszín nyitvatartásáról, az ott tartott programokról ide kattintva lehet tájékozódni.

szinodális

Itt található az S4 központ

Ugyanitt tartottuk a szindalitás „félidős” kerekasztal-beszélgetését Német László és Kocsis Fülöp érsekek, valamint Csiszár Klára pasztorálteológus részvételével. Videós összefoglalónk ebben a cikkben kapott helyet.

Az öt munkalap digitálisan is letölthető ide kattintva.